Nejlepší kolotoč nad postýlku

Vybrat ten nejlepší kolotoč nad postýlku svého děťátka není vůbec jednoduchá věc. Tím spíš, že na trhu jich je tolik a jejich vlastnosti a ceny se dost různí. Z toho jde pak rodičům hlava kolem!

Spousta rodičů dělá při výběru kolotoče nad postýlku tu chybu, že je vybírá ze svého pohledu - jak bude kolotoč vypadat nad dětskou postýlkou, zda bude pokojíčku nebo ložnici “slušet”. Kolotoč má ale sloužit a rozvíjet děťátko, a tak je potřeba se soustředit na to, co uvidí miminko, když bude pod kolotočem ležet. No a ruku na srdce, zkusili jste si někdy lehnout a podívat se na kolotoč zespoda? Líbilo by se vám koukat třeba na zadečky medvídků nebo jiných zvířátek? Zaujalo by Vás to natolik, že byste je chtěli sledovat pořád? … Nevím jak vy, ale mě by to asi moc nelákalo. A to mám dospělý, plně vyvinutý zrak. 

Ale miminka, se se schopností vidět nerodí, musí se jí naučit podobně, jako třeba mluvit nebo chodit. Novorozenci vidí pouze jednoduché tvary a linie, umí rozeznat světlo a tmu, z barev vnímají pouze bílou a černou. Už v tomto období je ale vhodné začít se stimulací oka pomocí kontrastních výrobků. Tím pozitivně ovlivníte jeho zdravý vývoj, a v případě děťátka se zrakovým postižením, pak snížíte negativní důsledky postižení na jeho další vývoj a kvalitu jeho budoucího života. 

Abychom pomohli dětem se správnou zrakovou stimulací a tím podpořili správný vývoj zraku, vyvinuli jsme naše kontrastní černobílé kolotoče.  Tyto kolotoče jsou na českém trhu unikátní a to hned z několika důvodů:

  • v první řadě myslíme na miminka a proto mají kolotoče šest látkových kontrastních černobílých obrázků přímo v zorném poli děťátka

Kontrastní kolotoč nad postýlku Jukey

  • je pro nás důležité nezahlcovat domácnosti a planetu spoustou věcí, které slouží jen pár měsíců a proto je možné naše kolotoče nad postýlku rozebrat na jednotlivé části a ty pak dále použít. Pomůže Vám k tomu i řetěz s kousátky a klipy, který je součástí balení. Další tipy na využití komponentů z kolotoče najdete přímo v popisu produktu. 

Řetěz z kousátek ke kolotoči nad postýlku Jukey

  • některé z kontrastních látkových komponentů obsahují pískátko nebo chrastítko pro upoutání dětské pozornosti

  • výšku zavěšení jednotlivých obrázků lze přizpůsobit potřebě děťátka v závislosti na jeho věku

  • myslíme i na estetiku - látkové komponenty jsou z pohledu dospělého jednobarevné, aby ladily s dětským pokojíčkem a nerušily křiklavými barvami.

Kontrastní kolotoč Jukey

  • černobílé látkové komponenty jsou pratelné, ušité ze 100% bavlny s atestem zdravotní nezávadnosti pro děti do 3 let a měkoučkého kojeneckého plyše.

  • látkové a plstěné části šijeme kombinací ručního a strojového šití v malé šicí dílně v Jizerských horách. Pořízením kolotoče tak podpoříte malou českou firmu a ušetříte planetě stovky či tisíce kilometrů za dovoz zboží ze zahraničí. 

  • Kolotoč je možné zakoupit s dřevěným držákem na postýlku, či bez držáku - pro zavěšení od stropu. Celodřevěný držák je vyrobený v rodinné firmě v srdci Vysočiny z kvalitního bukového dřeva. Sestavíte ho jednoduchým pospojováním jednotlivých částí bez nutnosti použití lepidla. 

A proč nemá náš černobílý kolotoč nad postýlku hrací strojek tak, jako mnohé jiné kolotoče? Nepotřebuje ho! Kontrastní obrázky děťátko vidí a zajímají ho samy o sobě a není na ně tedy potřeba upozorňovat melodií. 

Náš kontrastní kolotoč nad postýlku je krásným a zároveň užitečným doplňkem dětské postýlky, protože pomáhá děťátku trénovat zrak, prostorové vnímání, soustředění se na objekt, dětskou představivost a motorické dovednosti. 

Pojďte se juknout na naši nabídku a vyberte ten nejlepší kolotoč pro Vaši holčičku nebo chlapečka! Vybrat můžete variantu s dřevěným držákem nebo bez něj. 

Těšíme se na Vás,

Tým Jukey

 

Chcete vědět víc o tom, jak se dětem vyvíjí zrak? Přečtete si náš článek Jak vidí miminka

Zajímá Vás jak můžete stimulovat a trénovat zrak Vašeho miminka? Přečtěte si náš článek Jak podpořit správný vývoj zraku?